Hoe maak je een effectieve landingspagina voor SEA? 6 tips!

Een effectieve landingspagina is een cruciaal onderdeel van een succesvolle SEA-campagne. Het is de pagina waarop potentiële klanten terechtkomen nadat ze op een advertentie hebben geklikt. Het doel van een landingspagina is om de bezoeker te overtuigen van de waarde van het product of de dienst en om hen aan te zetten tot een actie, zoals een aankoop of het invullen van een formulier.

In dit artikel bespreken we hoe je een effectieve landingspagina maakt voor SEA in 6 stappen.

Tip 1: Wees relevant

De eerste regel van een effectieve landingspagina is relevantie. De bezoeker moet het gevoel hebben dat hij op de juiste plek is beland en dat de informatie op de pagina aansluit bij zijn zoekopdracht en de advertentie waarop hij heeft geklikt. Dit kun je doen door de tekst op de pagina af te stemmen op de advertentie en door de juiste zoekwoorden te gebruiken.

Voorbeeld: Stel dat je een advertentiecampagne voert voor een nieuwe product, een slimme thermostaat voor thuisgebruik. Het is belangrijk om een landingspagina te maken die specifiek gericht is op de voordelen van de slimme thermostaat en niet op andere producten in je assortiment. De landingspagina moet zich richten op de voordelen van de slimme thermostaat, zoals energiebesparing, gebruiksgemak en de mogelijkheid om op afstand te worden bediend. De inhoud van de landingspagina moet de bezoekers overtuigen om actie te ondernemen en de slimme thermostaat te kopen. Door een relevante landingspagina te maken, zorg je ervoor dat bezoekers snel de informatie vinden die ze zoeken en dat ze worden aangemoedigd om over te gaan tot conversie.

Tip 2: Zorg voor een duidelijke en overtuigende headline

De headline is het eerste wat de bezoeker ziet en moet direct de aandacht trekken. Het is belangrijk om hierbij te denken vanuit de behoefte van de bezoeker. Wat is het probleem dat hij probeert op te lossen? Hoe kan jouw product of dienst hierbij helpen? Zorg dat dit duidelijk naar voren komt in de headline.

Voorbeeld: Voor het promoten van een nieuw ebook over gezonde voeding kan de headline van de landingspagina zijn: “Leer hoe je gezonde maaltijden kunt bereiden in minder dan 30 minuten per dag”. Deze headline is duidelijk en overtuigend omdat het de voordelen van het ebook benadrukt en de bezoeker aanspreekt op een specifiek probleem – gebrek aan tijd – dat het ebook kan oplossen. Het is belangrijk om een headline te kiezen die de aandacht van de bezoeker trekt en hen aanspoort om verder te lezen. De headline moet de bezoeker ook duidelijk maken wat hij of zij kan verwachten van de landingspagina.

Tip 3: Houd de content overzichtelijk en scanbaar

Bezoekers lezen niet graag lange lappen tekst. Zorg daarom dat de content op de landingspagina overzichtelijk en scanbaar is. Gebruik daarbij het volgende:

  • Gebruik duidelijke tussenkoppen (H2, H3)
  • Bulletpoints om de tekst scanbaar te maken
  • Afbeeldingen om de boodschap te ondersteunen en de aandacht van de bezoeker vast te houden

Tip 4: Maak gebruik van social proof

Mensen zijn gevoelig voor de mening van anderen. Maak daarom gebruik van social proof op de landingspagina. Dit kun je doen door bijvoorbeeld testimonials, reviews of trustpilot scores te tonen.

Voor webshops zijn abonnementen op Webwinkelkeur.nl of Trusted Shops een goede toevoeging.

Tip 5: Maak de call-to-action (CTA) duidelijk en aantrekkelijk

De CTA is het belangrijkste onderdeel van de landingspagina. Het is de plek waar de bezoeker wordt aangezet tot actie. Maak de CTA daarom duidelijk en aantrekkelijk. Gebruik bijvoorbeeld een opvallende kleur en een tekst die de bezoeker aanspoort tot actie, zoals ‘nu kopen’ of ‘gratis aanmelden’.

Voorbeeld: Voor een landingspagina van een online cursus over fotografie, kan de CTA-knop bijvoorbeeld zijn: “Start nu je fotografie-avontuur!” Deze CTA-knop is duidelijk en aantrekkelijk omdat het de bezoeker aanspoort om direct actie te ondernemen en het avontuur aan te gaan. Het is belangrijk om de CTA-knop op te laten vallen door het gebruik van kleur en de plaatsing ervan op de pagina. Daarnaast moet de CTA-knop ook overtuigend en duidelijk zijn in wat er gebeurt na het klikken erop. Bijvoorbeeld: “Start nu je gratis proefperiode” of “Koop nu en ontvang 50% korting”.

Tip 6: Test en optimaliseer

Tot slot is het belangrijk om de landingspagina regelmatig te testen en te optimaliseren. Analyseer de resultaten van de SEA-campagne en kijk waar verbetering mogelijk is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door verschillende versies van de landingspagina te testen en te kijken welke het beste werkt.

Hulp of advies nodig?

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een effectieve landingspagina voor je SEA-campagne? Neem gerust contact op voor advies op maat. Ik sta voor je klaar om je te helpen je doelen te bereiken en je ROI te verhogen.

Neem contact op

Mijn online marketing diensten

SEO

Laat je bedrijf online groeien op een duurzame, organische en bovenal langdurige manier.

SEA

Nieuwe campagnes opstarten en/of bestaande budgetten duurzamer inzetten.

Website development

Nog geen website? Laat een WordPress website maken die perfect bij jouw wensen past.

Waar kun je hulp bij gebruiken?

13 + 15 =