Zoekmachine optimalisatie | Freelance SEO specialist

Je hebt een mooie website of webshop opgericht, maar het bezoek blijft meer achter dan je had gehoopt. Herken je dit? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! 98% van de online zoekopdrachten begint in een zoekmachine, zoals Google. Loop geen potentiële klanten mis en zorg ervoor dat je online basis goed is.

Waarom is SEO zo belangrijk?

Goed in Google, Bing of een andere zoekmachine gevonden worden heeft meer voeten in aarde dan wat teksten schrijven of producten aan je webshop toevoegen. Goed vindbaar zijn begint bij een gedegen zoekwoordonderzoek, optimaliseren van teksten, indexeren, zorgen dat de structuur van je website en van je pagina goed is en nog veel meer.

Daarnaast moet de content van je website ook nog eens onderhouden worden. Online zoekgedrag veranderd voortdurend en al sta je op positie 1 van een zoekterm, er zijn altijd kapers op de kust die ook graag op die plek willen staan.

Goede SEO zorgt voor een stevige basis van je website en van je complete online marketingstrategie. Het is een duurzame investering wat zorgt voor rendement op de lange termijn.

Heb je zelf niet de technische marketing kennis in huis en wil je toch graag op de juiste zoektermen gevonden worden? Of heb je een marketingafdeling die wel wat ondersteuning en nieuwe input kan gebruiken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Wat doet een freelance SEO specialist?

Je organische posities zijn afhankelijk van tal van factoren. Welke dat precies zijn heeft Google nooit prijsgegeven. Maar, we weten wel wat ongeveer de belangrijkste factoren zijn. In de Google Search Quality Evaluator Guidelines spreekt Google namelijk o.a. van het E-A-T principe. Dit is een houvast voor het maken van een goede webpagina.

  • De E staat voor Expertise. De inhoud van je webpagina's moet sterk zijn en inhoudelijk aansluiten bij vragen van jouw (toekomstige) klanten.
  • De A staat voor Autoriteit. De autoriteit van je website, waaronder linkbuilding, is belangrijk. Heb je ook bijvoorbeeld al mensen die voor je website bloggen? Dan helpt het mee dat hun naam vaker op het internet wordt genoemd.
  • De T staat voor Trustworthiness (betrouwbaarheid). Betrouwbaarheid kun je uitstralen in tal van factoren. Heb je een SSL-certificaat, oogt je website betrouwbaar, zijn er keurmerken waarbij je jezelf kunt aansluiten en heb je al reviews?

Naast deze punten is ook de schrijftechniek belangrijk. Sluiten jouw teksten aan bij je doelgroep, op welke zoekwoorden wil je gevonden worden en waar liggen nog kansen? Gaat het ook wel helemaal goed met de techniek van je website of webshop, worden pagina goed geïndexeerd of juist niet en waar liggen nog meer technische verbeterpunten?

Kortom, een SEO specialist doet achter de schermen een hoop om jouw website te optimaliseren en beter vindbaar te maken.

Celine - Goldcompas.nl | Online marketing freelancer- SEA specialist, SEO specialist

Kan ik jou helpen met het verbeteren van je online vindbaarheid?

Ontdek wat ik voor je kan doen

Hi, ik ben Celine. Inmiddels ben ik bijna 10 jaar actief als allround online marketeer. Met een passie voor online marketing, data en alles wat erbij komt kijken, heb ik mijn bedrijf Goldcompass opgericht. Als ZZP'er help ik MKB-bedrijven en webshops met het verbeteren van hun online vindbaarheid. Ik werk hoofdzakelijk vanuit mijn huis in Dordrecht, maar ook als jouw bedrijf niet in de Randstad zit sta ik voor je open. Benieuwd wat ik als Freelance SEO specialist voor je kan doen? Neem dan contact met me op!

Hoe ik je ga helpen als freelance SEO specialist

Ik werk graag mee aan het verbeteren van je organische posities binnen Google. Bij het aanpakken van de SEO van je bedrijf, ga ik als volgt te werk:

Wat zijn jouw wensen en waar wil je zelf het liefste mee geholpen worden? Samen brengen we in kaart wat de doelen voor de komende periode zijn.

Ik start o.a. met een uitgebreid zoekwoordonderzoek. Deze sluit natuurlijk volledig aan bij je bedrijf en je klanten. Daarnaast check ik de techniek van de website en controleer ik andere belangrijke punten.

Een goed begin is het halve werk! Ik zal wijzigingen doorvoeren, nieuwe content maken, aangeven waar je IT nog wijzigingen op kan doorvoeren en de voortgang nauwkeurig bijhouden.

SEO heeft enige aanlooptijd nodig en de wijzigingen zullen niet direct zichtbaar zijn. Periodiek ontvang je rapportages met daarin de resultaten. Zo weet je of het gewenste effect is bereikt en waar we op moeten bijsturen.

Laat de SEO aan een expert over, zodat jij de volledige focus op je core business kunt houden. Ben je benieuwd wat ik nog meer voor je kan betekenen? Dat vertel ik je graag onder het genot van een (digitale) kop koffie.