Ontdek mijn diensten

De laatste jaren is wel gebleken dat een goede online vindbaarheid belangrijker is dan ooit tevoren. Zo kochten 11,7 miljoen Nederlanders hun producten online in 2021. Met meer online potentiƫle klanten komen er ook meer concurrenten bij. Vorig jaar kwamen er namelijk ook 4.600 webwinkels bij. Een extra reden om goed vindbaar te zijn en te blijven. Een marketing specialist kan je helpen bij het vindbaar maken (en blijven) van je website.

Waar loop je tegen aan?

Online vindbaar zijn kan op verschillende manieren. Wil je direct bovenaan in de zoekresultaten verschijnen? Dan kan het beste een gestructureerde SEA campagne worden opgezet. Wil je daarnaast ook duurzame resultaten behalen op de lange termijn? Dan moet worden nagedacht over een SEO marketingstrategie.

Wat het verschil tussen een SEA en SEO campagne is, zie je in de Google zoekresultaten. Op de eerste rij staan de SEA shopping campagnes. Hierbij worden de productafbeeldingen direct getoond in combinatie met de prijs. Hoe mooi is het als jouw producten hier meer tussenuit springen door het gebruik van reviews of de 'Uitverkoop' overlay?

Onder de SEA shopping campagne worden de SEA zoekcampagnes getoond. Hierin is meer ruimte om je product tekstueel te promoten. Sinds 2021 is het ook mogelijk om hieraan beeldextensies toe te voegen.

Daarnaast is het wenselijk om op een hoge positie van de organische zoekresultaten te staan met je merk, producten of bedrijf. Een goede organische positie realiseren duurt langer dan je plaats kopen. Hier gaat namelijk meer aan vooraf dan een paar leuke teksten tikken. Het begint bij een uitgebreid zoekwoordonderzoek, het afstemmen van je website op je doelgroep en de wijzigingen nauwkeurig doorvoeren en bijhouden.

Dan is uiteindelijk de vraag: doet de bezoeker op je website wat je wilt dat hij doet? Je kunt uiteindelijk wel genoeg verkeer naar je website leiden, maar als het niet converteert gaat er ergens in de customer journey wat mis.

Op welk onderdeel heb je hulp nodig?

Genoeg marketing gerelateerde onderwerpen waarbij je waarschijnlijk wel wat hulp kunt gebruiken. Het zijn immers zaken waar je jezelf lang mee bezig kunt houden, maar die je ook prima kunt uitbesteden. Door het uitbesteden van deze marketing vraagstukken aan een specialist houd je meer tijd over voor de dingen die er voor jou toe doen. Ontdek hieronder de diensten die ik aanbied.

SEA

Heb je bestaande campagnes in Google Ads of wil je nieuwe campagnes opzetten? Laat mij onderzoek doen naar goede zoektermen en de campagnes opstarten.

SEO

Heb je te weinig 'gratis' verkeer naar je website en word je nog niet gevonden op de juiste zoektermen? Ik leg graag een goede basis aan voor een duurzame strategie.