Hoe houd je je WordPress website veilig in 2023? 7 Tips!

WordPress is een populair platform voor het bouwen van websites. Het is daarom belangrijk om de veiligheid van jouw WordPress-website te waarborgen. In dit artikel bespreken we enkele tips voor het veilig houden van jouw WordPress-website in 2023.

1. Update je WordPress website regelmatig

Een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om jouw WordPress-website veilig te houden, is door regelmatig updates uit te voeren. Dit geldt voor zowel de WordPress-software zelf als voor de ge├»nstalleerde plug-ins en thema’s. Deze updates bevatten vaak beveiligingspatches die bekende kwetsbaarheden verhelpen. Door updates regelmatig uit te voeren, minimaliseer je het risico dat jouw website wordt gehackt of aangevallen.

2. Gebruik sterke wachtwoorden

Een ander belangrijk aspect van websitebeveiliging is het gebruik van sterke wachtwoorden. Zorg ervoor dat jouw WordPress-wachtwoord uniek, lang en complex is. Gebruik geen eenvoudig te raden wachtwoorden, zoals “123456” of “wachtwoord”. Overweeg om een wachtwoordmanager te gebruiken om sterke wachtwoorden te genereren en op te slaan.

3. Gebruik een beveiligingsplug-in

Er zijn verschillende beveiligingsplug-ins beschikbaar voor WordPress die kunnen helpen bij het beveiligen van jouw website. Deze plug-ins bieden vaak functies zoals malware-scanning, firewallbescherming en brute-force aanvalsdetectie. Enkele populaire beveiligingsplug-ins zijn Wordfence, iThemes Security en Sucuri.

4. Beperk het aantal gebruikers met beheerdersrechten

Geef niet te veel mensen toegang tot de backend van jouw website. Beperk het aantal gebruikers dat beheerdersrechten heeft tot een minimum. Dit helpt om het risico op menselijke fouten of kwaadaardige acties te verminderen.

5. Maak regelmatig back-ups

Het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken van jouw WordPress-website. Hierdoor kun je snel herstellen van een eventuele hack of data-verlies. Maak back-ups van de database en de bestanden van jouw website en sla deze op een veilige locatie op, zoals in de cloud of op een externe harde schijf.

6. Gebruik HTTPS

HTTPS is een protocol dat ervoor zorgt dat de communicatie tussen de browser van de gebruiker en de website wordt versleuteld. Hierdoor wordt het voor hackers moeilijker om gegevens te onderscheppen en te manipuleren. Zorg ervoor dat jouw website is beveiligd met HTTPS. Dit kan worden gedaan door het installeren van een SSL-certificaat.

7. Verander de inlog-url van je website

Iedere WordPress website heeft standaard dezelfde inlog-url, namelijk /wp-admin. Dit kan voor hackers een makkelijk doelwit zijn. Door je inlogpagina te veranderen met een plugin zoals WPS Hide login verklein je de kans dat hackers toegang krijgen tot jouw website.

Neem de veiligheid van je WordPress website serieus

Het is belangrijk om de veiligheid van jouw WordPress-website serieus te nemen. Door regelmatig updates uit te voeren, sterke wachtwoorden te gebruiken, een beveiligingsplug-in te installeren, het aantal gebruikers met beheerdersrechten te beperken, regelmatig back-ups te maken en HTTPS te gebruiken, kun je bijdragen aan de veiligheid van jouw WordPress-website. Het kost misschien wat extra tijd en moeite, maar het is de moeite meer dan waard.

Mijn online marketing diensten

SEO

Laat je bedrijf online groeien op een duurzame, organische en bovenal langdurige manier.

SEA

Nieuwe campagnes opstarten en/of bestaande budgetten duurzamer inzetten.

Website development

Nog geen website? Laat een WordPress website maken die perfect bij jouw wensen past.

Waar kun je hulp bij gebruiken?

8 + 7 =