Conversieoptimalisatie | Freelance CRO specialist

Heb je meer dan genoeg bezoekers op je website, maar doen ze niet wat je wilt? Dan gaat er ergens in de klantreis wat mis, maar waar precies weet je niet. Nog niet. Door het juist analyseren van data en het opzetten van experimenten kom je daar hopelijk snel achter. Kleine verbeteringen kunnen bij hoge bezoekersaantallen snel leiden tot extra omzet.

Direct aan de slag

Wat is een CRO specialist nu eigenlijk? Het klinkt weer als één van die chique marketing termen. CRO staat voor Conversion Rate Optimalization, ofwel in gewoon Nederlands: conversie optimalisatie. Hierbij ga je aanpassingen en verbeteringen aan je website of webshop doorvoeren met als uiteindelijk doel de conversie verhogen.

Hoe hoger het percentage wordt van het aantal mensen dat wat bij jou koopt, hoe hoger het conversiepercentage is. Een aankoop kan een product zijn, maar wanneer je geen webshop hebt kan dit ook het aantal mensen zijn dat zich inschrijft voor de nieuwsbrief of aanmeldt voor een webinar.

Wat doet een freelance CRO specialist?

Een freelance CRO specialist is continue bezig met het verhogen van het conversiepercentage van jouw online bedrijf. Hierbij wordt je website of webshop onder de loep genomen, gekeken naar het verkeer wat er binnen komt en waar zij in de klantreis precies afvallen. Ze zullen dus niet bezig zijn met meer verkeer binnenhalen, maar juist het bestaande verkeer omzetten in betalende klanten.

Zo kan een klant al binnenkomen op de verkeerde landingspagina. Of zou een potentiële aankoop in een kleiner detail zitten, zoals het veranderen van de kleur van een knop of de structuur van een pagina. Vanaf waar weet de klant zich eigenlijk niet meer te redden in het aankoopproces?

Het is de taak van een freelance CRO specialist om dit allemaal uitzoeken. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er minder gewenste antwoorden uitkomen, maar de uiteindelijke taak is om alle pijnpunten bloot te leggenen daar wat mee te doen. Ook als dat betekent ‘Kill your darlings‘.

Celine - Goldcompas.nl | Online marketing freelancer- SEA specialist, SEO specialist

Kan ik je helpen met het verhogen van je conversiepercentage?

ONTDEK WAT IK VOOR JE KAN DOEN

Hi, ik ben Celine. Inmiddels ben ik bijna 10 jaar actief als allround online-marketeer. Een van de leukste onderdelen van het marketingvak is het analyseren van data. Door kleine en grote aanpassingen te testen en door te voeren, kun je de conversie van jouw bedrijf verhogen. Benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Laten we in contact komen en ik bespreek graag de mogelijkheden.

Neem contact op

De 4 stappen die ik als Freelance CRO specialist volg

Ik kan niets verbeteren aan je website voordat ik een gedegen onderzoek heb verricht. Wie is je klant, hoe komt de klant binnen op je website en hoe is de klantreis verder? Daarnaast is de vraag wie de optimalisaties gaat doorvoeren. Is dat iemand binnen je eigen bedrijf of wil je dat ook uit handen geven? De 4 stappen om de conversie van jouw website of webshop te verhogen staan hieronder weergegeven.

Als eerste is er een gedegen onderzoek nodig. Hoe is de klantreis (customer journey) momenteel? Sluit het aan bij de behoeftes van de bestaande bezoekers, wie is je doelgroep en waar haken ze af?

Uit het onderzoek zijn verbeterpunten gekomen. Deze moeten worden getest middels A/B testen. Zorgen de aanpassingen voor meer conversies of ligt het aan wat anders?

Nu is het wachten op voldoende data. Het onderzoek moet namelijk statistisch significant zijn. Het mag niet van toeval afhangen. Tussentijds worden de A/B testen gecontroleerd en bijgestuurd indien nodig.

Tijd om data te analyseren! Geven de A/B testen het gewenste effect? Indien een hogere conversie te wijten is aan de aanpassingen, worden ze live doorgevoerd.

Blijf zelf niet te veel hangen in de kleine cijfers, maar laat mij dat voor je doen! Conversie optimalisatie is een vak apart en als je het goed wil doen, moet je jezelf hier ook volledig op kunnen focussen. Wil je graag weten wat ik voor je kan doen? Laten we samen een kop koffie drinken!