De beste e-commerce platformen vergeleken: WooCommerce, Shopify en Magento

Het kiezen van het juiste e-commerce platform is cruciaal voor het succes van je online winkel. In dit artikel vergelijken we drie populaire e-commerce platformen: WooCommerce, Shopify, en Magento – op basis van prijs, gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en andere belangrijke aspecten. Dit zal je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over welk platform het beste bij jouw behoeften past.

WooCommerce

WooCommerce is een open-source e-commerce plugin voor WordPress. Het is een ideale oplossing voor ondernemers die al een WordPress-website hebben en hun online winkel willen integreren met hun bestaande site.

 • Prijs: WooCommerce zelf is gratis, maar je hebt een domein, hosting en eventueel extra betaalde plugins of thema’s nodig.
 • Gebruiksvriendelijkheid: WooCommerce is relatief eenvoudig te gebruiken, vooral als je al bekend bent met WordPress. Er is echter een leercurve voor beginners.
 • Functionaliteit: WooCommerce biedt een breed scala aan functionaliteiten en is zeer flexibel. Er zijn tal van plugins en thema’s beschikbaar om je winkel naar wens aan te passen.
 • Schaalbaarheid: WooCommerce kan worden opgeschaald om te voldoen aan de behoeften van groeiende bedrijven, maar dit kan extra technische kennis vereisen.

Shopify

Shopify is een toonaangevend, volledig gehost e-commerce platform dat eenvoudig te gebruiken en te onderhouden is.

 • Prijs: Shopify werkt met een maandelijks abonnement dat varieert van $29 tot $299 per maand, afhankelijk van het gekozen plan. Er zijn ook transactiekosten voor betalingen via externe betalingsgateways.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Shopify is ontworpen voor gebruiksgemak en is zeer beginner-vriendelijk. Het biedt een eenvoudige interface en een drag-and-drop builder.
 • Functionaliteit: Shopify heeft een uitgebreide app store met tal van plugins en thema’s om je winkel te personaliseren en uit te breiden. Het platform biedt ook ingebouwde marketing- en SEO-tools.
 • Schaalbaarheid: Shopify is zeer schaalbaar en kan gemakkelijk groeien met je bedrijf.

Magento

Magento is een krachtig, open-source e-commerce platform dat zeer aanpasbaar en schaalbaar is. Het is met name geschikt voor grotere bedrijven en ondernemers met technische kennis.

 • Prijs: Magento Community Edition is gratis, maar je hebt hosting, een domein en eventueel ontwikkelaars nodig om het platform aan te passen. Magento Commerce, de betaalde versie, kan duur zijn, met prijzen vanaf $22.000 per jaar.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Magento heeft een steilere leercurve dan de andere platforms en is niet de beste keuze voor beginners. Het vereist enige technische kennis om het meeste uit het platform te halen.
 • Functionaliteit: Magento biedt een breed scala aan geavanceerde functionaliteiten en aanpassingsmogelijkheden, waaronder multi-store management en uitgebreide rapportagetools. Er zijn tal van extensies beschikbaar om de functionaliteit verder uit te breiden.
 • Schaalbaarheid: Magento is zeer schaalbaar en kan grote hoeveelheden verkeer en producten aan. Het is een uitstekende keuze voor snelgroeiende of grote bedrijven.

Welk e-commerce platform past het beste bij jou?

De keuze voor het beste e-commerce platform hangt sterk af van je behoeften, budget en technische vaardigheden. WooCommerce is een goede keuze als je al een WordPress-website hebt en een geïntegreerde online winkel wilt. Shopify is ideaal voor beginners en biedt een eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossing met uitgebreide functionaliteiten. Magento is geschikt voor grotere bedrijven en ondernemers met technische kennis die op zoek zijn naar een krachtig en schaalbaar platform.

Neem de tijd om de voor- en nadelen van elk platform te evalueren en kies degene die het beste aansluit bij jouw behoeften en doelen. Elk platform heeft zijn eigen unieke kenmerken en mogelijkheden, en de juiste keuze kan het succes van je online winkel aanzienlijk beïnvloeden.

Laat een WooCommerce webshop voor je bouwen

Ben je er over uit en wil je een toegankelijke WooCommerce webshop hebben? Eentje die je vervolgens eenvoudig zelf verder kunt uitbouwen met producten. Neem dan contact op. Vanaf €2.795,- heb je al een compleet functionerende WooCommerce webshop. Plan een gratis intakegesprek in en ik hoor graag de wensen die je hebt.

Mijn online marketing diensten

SEO

Laat je bedrijf online groeien op een duurzame, organische en bovenal langdurige manier.

SEA

Nieuwe campagnes opstarten en/of bestaande budgetten duurzamer inzetten.

Website development

Nog geen website? Laat een WordPress website maken die perfect bij jouw wensen past.

Waar kun je hulp bij gebruiken?

3 + 13 =