De 7 essentiële WordPress plugins voor 2023

Als het gaat om het bouwen van een WordPress website, zijn de juiste plugins de sleutel tot succes. Plugins zijn toevoegingen aan WordPress die extra functionaliteit toevoegen, van SEO-optimalisatie tot het toevoegen van contactformulieren. In dit artikel bespreken we de essentiële WordPress-plugins voor 2023 die elke website-eigenaar zou moeten overwegen om toe te voegen.

Onze top 7 essentiële WordPress plugins

1. Rank Math

Rank Math is een SEO-plugin voor WordPress die steeds populairder wordt onder website-eigenaren en marketeers. Het biedt veel van dezelfde functies als andere SEO-plugins, zoals Yoast SEO en All in One SEO Pack, maar heeft ook enkele unieke functies die het aantrekkelijk maken voor veel gebruikers.

Een van de belangrijkste voordelen van Rank Math is dat het veel functies biedt in de gratis versie, terwijl andere plugins veel van hun belangrijkste functies alleen aanbieden in hun betaalde versies. Rank Math biedt functies zoals geavanceerde XML-sitemaps, Google Search Console-integratie en ondersteuning voor Rich Snippets.

Een ander voordeel van Rank Math is de gebruiksvriendelijkheid. De interface van de plugin is eenvoudig en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om de plugin te gebruiken, zelfs voor beginners. Rank Math biedt ook stapsgewijze installatie en configuratie om ervoor te zorgen dat gebruikers de plugin correct instellen voor hun website.

Een andere unieke functie van Rank Math is de SEO-analyse. Hiermee kun je zien hoe goed een pagina is geoptimaliseerd voor een specifiek zoekwoord en krijg je suggesties voor verbeteringen. De plugin beoordeelt verschillende aspecten van de pagina, waaronder titel en meta-beschrijving, inhoud, interne en externe links, afbeeldingen en meer.

Rank Math biedt ook uitgebreide ondersteuning voor meertalige websites. Hiermee kun je eenvoudig metadata, sitemaps en andere SEO-elementen instellen voor verschillende talen. Dit is vooral handig voor internationale bedrijven en e-commerce websites die in meerdere landen actief zijn.

2. WPForms

WPForms is een populaire drag-and-drop formulierbouwer voor WordPress. Het is een gebruiksvriendelijke plugin die het gemakkelijk maakt om aangepaste formulieren te maken voor je website, zoals contactformulieren, aanmeldingsformulieren, bestelformulieren en enquêtes.

Met WPForms kun je eenvoudig formulieren maken door gebruik te maken van vooraf gemaakte sjablonen of door je eigen formulieren vanaf nul te ontwerpen. Het biedt ook geavanceerde functies, zoals bestandsuploads, betalingsintegratie en conditionele logica.

Een ander voordeel van WPForms is de integratie met andere tools en services, zoals e-mailmarketingplatforms, CRM’s en betaalproviders. Hierdoor kun je gemakkelijk gegevens verzamelen en beheren die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. WPForms is ook ontworpen met veiligheid en prestaties in gedachten. Het maakt gebruik van de nieuwste beveiligingsmaatregelen en prestatieoptimalisaties om ervoor te zorgen dat formulieren snel laden en veilig zijn voor gebruikers.

Daarnaast heeft WPForms een gebruikersvriendelijke interface. Het drag-and-drop-formulierbouwer maakt het gemakkelijk om formulieren te maken zonder enige codeervaardigheden. Het biedt ook stapsgewijze installatie en configuratie om ervoor te zorgen dat gebruikers snel aan de slag kunnen.

3. WP Rocket

WP Rocket is een premium cache-plugin voor WordPress. Het is ontworpen om de prestaties van je website te verbeteren door caching en andere optimalisaties te bieden.

Caching is een techniek waarmee statische HTML-pagina’s van je website worden opgeslagen op de server van de bezoeker, zodat deze niet elke keer opnieuw hoeven te worden gegenereerd. WP Rocket biedt verschillende soorten caching, zoals pagina-caching, browser-caching en database-caching, om de laadtijd van je website te verkorten.

Naast caching biedt WP Rocket ook andere prestatieoptimalisaties, zoals minificatie van CSS en JavaScript, optimalisatie van afbeeldingen, lazy loading en meer. Deze functies helpen om de grootte van je webpagina’s te verminderen en de laadtijd te verkorten.

WP Rocket is eenvoudig te installeren en configureren. Het biedt een gebruikersvriendelijke interface waarmee je snel en gemakkelijk de caching en andere functies kunt inschakelen en configureren.

WP Rocket is compatibel met andere WordPress-plugins en -thema’s. Het biedt integraties met populaire plugins zoals Yoast SEO, WooCommerce, en Gravity Forms, om ervoor te zorgen dat je website soepel blijft draaien, zelfs als je verschillende andere plugins gebruikt.

Ten slotte biedt WP Rocket ook uitstekende ondersteuning. Het team achter de plugin is zeer responsief en biedt uitgebreide documentatie en tutorials om gebruikers te helpen bij het optimaliseren van hun websiteprestaties. Zeker wanneer je veel naar de statistieken van Google Pagespeed Insights kijkt en je website hierop wilt verbeteren, is WP Rocket aan te raden.

4. Imagify

Imagify is een gratis en premium afbeeldingsoptimalisatie-plugin voor WordPress. Het is ontworpen om de grootte van afbeeldingsbestanden te verminderen zonder afbreuk te doen aan de visuele kwaliteit van de afbeeldingen.

Met Imagify kun je afbeeldingen optimaliseren door ze te comprimeren en te schalen. Het comprimeert afbeeldingsbestanden tot wel 80% zonder dat er visuele kwaliteit verloren gaat. Dit zorgt ervoor dat je website sneller laadt en minder bandbreedte verbruikt.

Naast het optimaliseren van afbeeldingen, biedt Imagify ook andere handige functies, zoals de mogelijkheid om automatisch alle afbeeldingen te optimaliseren die al op je website staan. Het heeft ook de mogelijkheid om afbeeldingsformaten te wijzigen, EXIF-data te verwijderen en de afbeeldingsgrootte aan te passen.

Een ander voordeel van Imagify is dat het compatibel is met veel populaire WordPress-thema’s en -plugins, waaronder WooCommerce en NextGEN Gallery. Dit zorgt ervoor dat de afbeeldingsoptimalisatie van je website soepel blijft draaien, zelfs als je verschillende andere plugins gebruikt.

Imagify biedt ook een gebruikersvriendelijke interface waarmee je snel en eenvoudig afbeeldingen kunt optimaliseren. Het biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen te optimaliseren met behulp van een API, zodat je afbeeldingen kunt optimaliseren zonder dat je de WordPress-interface hoeft te gebruiken.

5. Jetpack

Jetpack is een populaire alles-in-één plugin voor WordPress, ontwikkeld door Automattic, het bedrijf achter WordPress.com. Het biedt een breed scala aan functies voor websitebeheer, waaronder beveiliging, prestaties, back-ups, analyse en meer.

Een van de belangrijkste functies van Jetpack is beveiliging. Het biedt bescherming tegen brute-force aanvallen, spam en malware. Het kan ook real-time back-ups maken van je website en deze opslaan op een veilige locatie, zodat je gemakkelijk je website kunt herstellen in geval van een noodgeval.

Jetpack biedt ook prestatieverbeteringen, zoals automatische beeldcompressie en laadsnelheidsoptimalisatie. Het heeft ook een Content Delivery Network (CDN) voor het versnellen van de levering van statische inhoud zoals afbeeldingen en CSS-bestanden.

Een andere handige functie van Jetpack is de analyse. Het biedt gedetailleerde statistieken over het websiteverkeer, zoals paginaweergaven, bezoekers, populaire inhoud en zoekopdrachten.

Jetpack bevat ook een reeks ontwerp- en aangepaste inhoudfuncties, waaronder thema’s en aangepaste CSS. Dit stelt je in staat om de stijl van je website aan te passen zonder dat je code hoeft te schrijven.

Een van de nieuwere functies van Jetpack is de integratie met WordPress.com, waarmee je vanuit één centrale locatie meerdere WordPress-websites kunt beheren.

Hoewel Jetpack een gratis versie heeft, biedt de betaalde versie toegang tot extra functies, zoals onbeperkte back-ups en restauraties, betere spamfiltering en geavanceerde beveiligingsfuncties.

6. OptinMonster

OptinMonster is een populaire lead generation plugin voor WordPress die is ontworpen om het aantal abonnees op je website te vergroten. Het stelt je in staat om aantrekkelijke en effectieve pop-ups, formulieren en andere oproepen tot actie te maken die zijn gericht op het vastleggen van de gegevens van je websitebezoekers.

Een van de belangrijkste functies van OptinMonster is de mogelijkheid om targetingregels te gebruiken om de pop-ups en formulieren te tonen aan de juiste doelgroep op het juiste moment. Je kunt regels instellen op basis van factoren zoals het tijdstip van de dag, de locatie van de bezoeker en hun gedrag op de website.

OptinMonster biedt ook een breed scala aan sjablonen om uit te kiezen en aan te passen. Deze sjablonen zijn geoptimaliseerd om conversies te maximaliseren en kunnen worden aangepast aan je merk en specifieke doelen.

Een andere handige functie van OptinMonster is de mogelijkheid om A/B-tests uit te voeren op je pop-ups en formulieren. Hiermee kun je verschillende versies maken en testen om te bepalen welke de beste resultaten oplevert.

OptinMonster biedt ook integraties met verschillende e-mailmarketingdiensten en CRM-systemen, waaronder Mailchimp, Constant Contact, HubSpot en meer. Dit stelt je in staat om de gegevens die je vastlegt automatisch over te dragen naar je e-maillijsten en andere systemen.

OptinMonster is beschikbaar in verschillende prijsplannen, afhankelijk van de functies en het aantal websites dat je wilt gebruiken. Er is ook een gratis proefversie beschikbaar waarmee je de functies van de plugin kunt uitproberen voordat je besluit om te upgraden naar een betaald plan.

7. WPS Hide Login

De WPS Hide Login plugin is een gratis WordPress-plugin die is ontworpen om je WordPress-inlogpagina te verbergen en te vervangen door een aangepaste URL. Dit kan helpen bij het beveiligen van je website tegen brute force-aanvallen en het verminderen van ongeautoriseerde toegangspogingen.

Met de WPS Hide Login plugin kun je de URL van je WordPress-inlogpagina eenvoudig wijzigen in een aangepaste URL, zoals https://www.jouwdomeinnaam.com/mijninlogpagina. Dit betekent dat hackers niet langer kunnen proberen in te loggen op de standaard WordPress-inlogpagina, die standaard wordt weergegeven op https://www.jouwdomeinnaam.com/wp-admin.

Het gebruik van de WPS Hide Login plugin heeft ook het voordeel dat het je website een extra laag beveiliging biedt. Als een hacker geen toegang heeft tot de inlogpagina, is het voor hen moeilijker om toegang te krijgen tot je WordPress-dashboard en schade aan te richten. Een ander voordeel van de WPS Hide Login plugin is dat het heel eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, hoef je alleen maar de aangepaste URL in te stellen via de instellingenpagina van de plugin.

Er zijn een aantal vergelijkbare plugins beschikbaar voor WordPress, maar de WPS Hide Login plugin is een populaire keuze vanwege de eenvoud en effectiviteit ervan.

In het algemeen kan het gebruik van de WPS Hide Login plugin helpen bij het verbeteren van de beveiliging van je WordPress-website door het verbergen van de inlogpagina en het verminderen van ongeautoriseerde toegangspogingen. Als je je website veiliger wilt maken en wilt voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je WordPress-dashboard, kan het de moeite waard zijn om deze plugin te installeren.

Voor welke WordPress plugins kies jij?

Er zijn talloze WordPress plugins beschikbaar, maar deze zeven zijn essentieel voor elke website-eigenaar in 2023. Of je nu je SEO wilt verbeteren, formulieren wilt maken of de prestaties van je website wilt optimaliseren, er is voor alles wel een goede WordPress plugin te downloaden. Let er wel op bij het kiezen van de plugins dat ze compatibel zijn met je WordPress versie en thema.

Hulp nodig bij het uitkiezen van de beste WordPress plugins voor je website? Neem contact op!

Neem contact op

Mijn online marketing diensten

SEO

Laat je bedrijf online groeien op een duurzame, organische en bovenal langdurige manier.

SEA

Nieuwe campagnes opstarten en/of bestaande budgetten duurzamer inzetten.

Website development

Nog geen website? Laat een WordPress website maken die perfect bij jouw wensen past.

Waar kun je hulp bij gebruiken?

10 + 5 =