Casus: Reizen-door-europa.nl

Reizen-door-Europa.nl

Het doel van de website

Reizen-door-europa.nl is een inspirerende reisblog met reistips en verhalen. Het is opgericht in september 2021.

3 jaar na het oprichten van Reizen-door-europa.nl 50.000 paginaweergaven per maand realiseren, zodat gestart kan worden met adverteren via Google AdSense*. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van adverteren in de betaalde zoekmachines. Het verkeer moet organisch worden verworven.

De opdracht

De opdracht voor Reizen-door-europa.nl is veelomvattend. Allereerst moet de website worden gebouwd en gevuld. Daarnaast moet worden gewerkt aan de techniek achter de website. Ook de content op de website wordt maandelijks bijgevuld en ge├╝pdatet. Kortom, alles wat erbij komt kijken. Verder op deze pagina lees je meer over de uitvoering.

Het bouwen van de website

Het doel van de website is in eerste instantie informatie verschaffen en verkeer genereren door middel van kwaliteitscontent. Aangezien paginaweergaven belangrijk zijn om te kunnen starten met Google AdSense, moet het voor de bezoeker zo aantrekkelijk mogelijk worden gemaakt om door te linken van de ene pagina naar de andere. Daarnaast is het bij reisblogs - met de concurrenten in het achterhoofd - ontzettend belangrijk dat het beeldmateriaal goed overkomt. Een beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden.

De uitvoering

Van 0 naar 50.000 paginaweergaven in 3 jaar. Inmiddels is het eerste jaar bijna verstreken en is Reizen-door-europa.nl verder aan het groeien. Onderstaande werkzaamheden zijn sinds het begin verricht.

Het bouwen van de website

Reizen-door-europa.nl is gebouwd in WordPress. De website is daarnaast voorzien van de juiste plugins en een SSL-certificaat om hem veilig te laten draaien.

Instellen van Google programma's

Het instellen van Google Analytics (4), Google Search Console en andere Google programma's is een must om vanaf dag 1 de juiste informatie mee te verzamelen.

Maken van content

Een website zonder content vindbaar maken gaat nagenoeg niet. Er is voor de website een goede basis aangelegd. Vanaf september 2022 zal dit op wekelijkse basis worden uitgebreid.

Het analyseren van data

Aan de hand van Search Console en datastudio worden de posities van de pagina's in de gaten gehouden. Vanuit hier wordt bepaald welke pagina bijsturing nodig heeft.

Technische analyse

Met behulp van o.a. Google PageSpeed insights en GTmetrix wordt bepaald of de techniek en de UX van de website goed genoeg is.

Het linkprofiel

Om hoog te scoren in Google is een goed linkprofiel onmisbaar. Er zijn aanbevelingen gedaan om via ABC-linken een sterk en duurzaam linkprofiel op te bouwen.

Ontdek hoeveel je kunt verdienen met adsense

*Wat is Google AdSense?

Google Adsense is een manier om advertentieruimte te verkopen op je website. Vanaf 50.000 paginaweergaven per maand kun je hier volgens Google +/- 5.000 USD per jaar mee verdienen.

Hulp nodig bij het opstarten van jouw website?

Wil je jouw website net zo hard - of zelfs harder - laten groeien dan Reizen-door-europa.nl? Dat kan! Met de juiste online marketingstrategie, een continue focus en wat geduld kom je al een heel eind. Door het inhuren van een online marketingspecialist krijg je de juiste handvatten om mee te beginnen. Benieuwd waar ik jou mee kan helpen?