casus reizen-door-europa.nl

Reisblog bouwen in WordPress

Reizen-door-europa.nl is een inspirerende reisblog met reistips en verhalen. Het is opgericht in september 2021.

reisblog bouwen in wordpress

De opdracht

De opdracht voor Reizen-door-europa.nl is veelomvattend. Allereerst moet de website worden gebouwd en gevuld. Daarnaast moet worden gewerkt aan de techniek achter de website. Ook de content op de website wordt maandelijks bijgevuld en geüpdatet. Kortom, alles wat erbij komt kijken. 

3 jaar na het oprichten van Reizen-door-europa.nl 50.000 paginaweergaven per maand realiseren, zodat gestart kan worden met adverteren via Google AdSense. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van adverteren in de betaalde zoekmachines. Het verkeer moet organisch worden verworven.

De uitvoering

Het bouwen van de website

Reizen-door-europa.nl is gebouwd in WordPress. De website is daarnaast voorzien van de juiste plugins en een SSL-certificaat om hem veilig te laten draaien.

Instellen van Google programma's

Het instellen van Google Analytics (4), Google Search Console en andere Google programma’s is een must om vanaf dag 1 de juiste informatie mee te verzamelen.

Contentcreatie

Een website zonder content vindbaar maken gaat nagenoeg niet. Er is voor de website een goede basis aangelegd. Vanaf september 2022 zal dit op wekelijkse basis worden uitgebreid.

Analyseren van data

Aan de hand van Search Console en datastudio worden de posities van de pagina’s in de gaten gehouden. Vanuit hier wordt bepaald welke pagina bijsturing nodig heeft.

Ook een reisblog laten bouwen in WordPress?

Ga je een wereldreis maken of wil je jouw reizen delen met de wereld om je heen? Maak er een businessmodel van met een imponerende WordPress website!

Deel jouw verhaal

Deel jouw verhaal, jouw ervaringen en jouw content met de wereld om je heen. Laat ons een reisblog bouwen in WordPress voor je, zodat je klaar bent om te posten.

Bij het maken van een WordPress website ontvang je ook een training van 1 uur, zodat je alle ins- en outs weet van je nieuwe eigen reisblog.

Ook deze uitdagingen?

Stilstaan is achteruitgaan. Laten we stappen zetten!