Casus: Exclusieve Manchetknopen

Exclusieve Manchetknopen

De opdracht

Voor Exclusievemanchetknopen.nl moest allereerst een webshop worden gebouwd en gevuld worden met content. Dit zijn natuurlijk in de eerste instantie de producten, maar ook de categorieën en de blogs spelen een grote rol.

Het doel is een luxe aanvoelende webshop creëren, waarbij creatieve productteksten horen. Aangezien het een markt is met veel concurrentie, moet op diverse vlakken onderscheidend vermogen worden gecreëerd. Niet alleen door unieke content aan te leveren, maar ook de verpakking en snelle verzending speelt hierbij een rol.

Het bouwen van de website

Zonder webshop geen verkopen. Voor het bouwen van de webshop is gekozen voor WordPress in combinatie met WooCommerce. Voor het design is hierbij gekozen voor Divi. Met dit betaalde thema kan snel een webshop worden gebouwd, waarbij er veel vrijheid is qua design.

De uitvoering

Het bouwen van de website

Exclusievemanchetknopen.nl is gebouwd in WordPress. De website is daarnaast voorzien van de juiste plugins en een SSL-certificaat om hem veilig en snel te laten draaien.

Instellen van Google programma's

Het instellen van Google Analytics (4), Google Search Console en andere Google programma's is een must om vanaf dag 1 de juiste informatie mee te verzamelen.

Maken en optimaliseren van content

Een website zonder content vindbaar maken gaat nagenoeg niet. De producten zijn aangemaakt en voorzien van content, de categorieën op een juiste en logische manier ingedeeld en maandelijks wordt de webshop voorzien van nieuwe blogs.

Het analyseren van data

Aan de hand van Search Console en datastudio worden de posities van de pagina's in de gaten gehouden. Vanuit hier wordt bepaald welke pagina bijsturing nodig heeft.

Technische analyse

Met behulp van o.a. Google PageSpeed insights en GTmetrix wordt bepaald of de techniek en de UX van de website goed genoeg is.

Het linkprofiel

Om hoog te scoren in Google is een goed linkprofiel onmisbaar. Hier wordt in de volgende fase mee gestart.

Hulp nodig bij het opstarten van jouw website?

Wil je een nieuwe webshop opstarten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan help ik je daar graag bij!

Met de juiste online marketingstrategie, een continue focus en wat geduld kom je al een heel eind. Door het inhuren van een online marketingspecialist krijg je de juiste handvatten om mee te beginnen. Benieuwd waar ik jou mee kan helpen?