10 e-commerce SEO tips om meer producten te verkopen

Als eigenaar van een e-commerce website is het van cruciaal belang om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit kan leiden tot meer verkeer, betere conversies en uiteindelijk meer verkopen. In dit artikel delen we 10 e-commerce SEO tips, zodat je meer producten kunt verkopen.

1. Optimaliseer je e-commerce website voor mobiel

Het optimaliseren van je webshop voor mobiel is essentieel omdat steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om online te winkelen. Uit onderzoek blijkt dat het mobiele verkeer op e-commerce websites jaarlijks toeneemt en tegenwoordig zelfs hoger is dan het desktopverkeer. Daarom is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je webshop mobielvriendelijk is en een optimale gebruikerservaring biedt aan mobiele gebruikers.

Bovendien heeft Google aangegeven dat het gebruik van mobielvriendelijke websites als rankingfactor in de zoekresultaten meeweegt (mobile-first). Een website die niet is geoptimaliseerd voor mobiel kan dus lager in de zoekresultaten verschijnen, waardoor je minder verkeer en omzet zult genereren.

Een mobielvriendelijke webshop is ook belangrijk voor het opbouwen van een loyale klantenkring en het stimuleren van herhaalaankopen. Als klanten een positieve ervaring hebben op je mobielvriendelijke webshop, zijn ze eerder geneigd om terug te komen en opnieuw bij je te kopen.

Kortom, het optimaliseren van je webshop voor mobiel is van cruciaal belang om je zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten, meer verkeer en omzet te genereren en een loyale klantenkring op te bouwen.

2. Gebruik unieke productbeschrijvingen

Gebruik unieke en gedetailleerde productbeschrijvingen om zoekmachines te helpen begrijpen wat je aanbiedt en klanten te overtuigen om te kopen. Vermijd het gebruik van duplicaatbeschrijvingen of -inhoud, aangezien dit de SEO-ranglijst van je website kan schaden. Andere redenen waarom het hebben van unieke productbeschrijvingen belangrijk is:

 1. SEO: Het gebruik van unieke productbeschrijvingen kan bijdragen aan een betere positie in zoekmachines. Google hecht veel waarde aan unieke en waardevolle content. Als je unieke productbeschrijvingen gebruikt, zal Google je website als waardevoller beschouwen en kan dit de SEO-rankings van je website ten goede komen.
 2. Concurrentievoordeel: Unieke productbeschrijvingen kunnen helpen om je te onderscheiden van concurrenten die dezelfde producten verkopen. Als je je producten op een unieke manier beschrijft, kan dit je helpen om op te vallen en de aandacht van potentiële klanten te trekken.
 3. Verkoop: Unieke productbeschrijvingen kunnen ook bijdragen aan hogere verkoopcijfers. Klanten willen graag weten wat ze kopen en als je ze waardevolle informatie over het product biedt, kan dit hen helpen om een beslissing te nemen. Bovendien kan het tonen van expertise in je productbeschrijvingen bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten.
 4. Voorkomen van problemen met copyright: Het gebruik van unieke productbeschrijvingen kan ook helpen om problemen met auteursrecht te voorkomen. Als je kopieën van productbeschrijvingen van andere websites gebruikt, kan dit leiden tot juridische problemen en schade aan je reputatie.

Het gebruik van unieke productbeschrijvingen kan bijdragen aan betere SEO-rankings, onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten, hogere verkoopcijfers en het voorkomen van juridische problemen.

3. Optimaliseer afbeeldingen

Het optimaliseren van afbeeldingen is een belangrijk aspect voor e-commerce bedrijven. Hier zijn een paar redenen waarom:

 1. Snellere laadtijd: Als afbeeldingen niet zijn geoptimaliseerd, kunnen ze langzaam laden en de laadtijd van de website vertragen. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en het verlies van potentiële klanten. Door afbeeldingen te optimaliseren, kunnen ze sneller laden en de laadtijd van de website verkorten.
 2. SEO: Het optimaliseren van afbeeldingen kan ook bijdragen aan betere SEO-resultaten. Zoekmachines houden van websites die snel laden en afbeeldingen spelen hierbij een belangrijke rol. Door afbeeldingen te optimaliseren, kun je de kans vergroten dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt.
 3. Klantbeleving: Goed geoptimaliseerde afbeeldingen dragen bij aan een positieve klantbeleving. Klanten willen graag duidelijke afbeeldingen van het product zien voordat ze tot aankoop overgaan. Door afbeeldingen te optimaliseren, kun je zorgen voor heldere en scherpe afbeeldingen die klanten kunnen helpen bij het nemen van aankoopbeslissingen.
 4. Consistentie: Het optimaliseren van afbeeldingen kan ook bijdragen aan een consistente look en feel van de website. Als afbeeldingen niet zijn geoptimaliseerd, kunnen ze er onscherp of van slechte kwaliteit uitzien. Door afbeeldingen te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat alle afbeeldingen op je website er consistent en professioneel uitzien.

Het optimaliseren van afbeeldingen kan bijdragen aan snellere laadtijd, betere SEO-resultaten, een positieve klantbeleving en een consistente look en feel van de website. Het is dus belangrijk voor e-commerce bedrijven om aandacht te besteden aan het optimaliseren van afbeeldingen op hun website.

4. Maak gebruik van interne links

Gebruik interne links om zoekmachines te helpen de structuur van je website te begrijpen en om gebruikers te helpen bij het navigeren tussen gerelateerde producten of categorieën. Dit kan ook bijdragen aan het verhogen van de tijd die gebruikers op je website doorbrengen.

5. Maak gebruik van klantrecensies

Klantrecensies kunnen zoekmachines helpen begrijpen dat je website actief is en van hoge kwaliteit. Ze kunnen ook bijdragen aan een hogere conversie door potentiële klanten te overtuigen van de kwaliteit en waarde van je producten.

6. Maak gebruik van rich snippets

Rich snippets zijn een belangrijk hulpmiddel om zoekmachines te helpen begrijpen wat er op jouw website staat. Ze maken het mogelijk om extra informatie aan zoekresultaten toe te voegen, waardoor ze opvallen en meer klikken genereren. Voor e-commerce bedrijven zijn rich snippets vooral belangrijk omdat ze kunnen helpen om producten te verkopen.

Rich Snippets

Door gebruik te maken van rich snippets, kun je bijvoorbeeld productbeoordelingen, prijsinformatie en beschikbaarheid tonen in de zoekresultaten. Hierdoor wordt het voor potentiële klanten duidelijker wat je aanbiedt en kunnen ze snel beslissen of ze geïnteresseerd zijn in jouw producten. Bovendien kunnen rich snippets bijdragen aan een hogere ranking in de zoekresultaten, wat weer zorgt voor meer zichtbaarheid en meer verkeer naar jouw website.

Het is dus zeker aan te raden om gebruik te maken van rich snippets als e-commerce bedrijf. Het kan het verschil maken tussen wel of geen verkoop en het zorgt voor een betere zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw website in de zoekresultaten.

7. Focus op lokale SEO

Als je een fysieke winkel hebt, is lokale SEO belangrijk om lokale klanten aan te trekken. Optimaliseer je website voor lokale zoekwoorden, maak een Google Mijn Bedrijf-profiel en gebruik lokale backlinks om de zichtbaarheid van je website te verbeteren.

8. Maak gebruik van sociale media

Het gebruik van social media kan op verschillende manieren bijdragen aan de SEO en verkopen van een e-commerce bedrijf:

 1. Meer verkeer naar de website: Door actief te zijn op social media en het plaatsen van berichten met links naar de website, kan er meer verkeer worden gegenereerd naar de e-commerce site. Dit kan de SEO ranking van de website verbeteren en meer potentiële klanten aantrekken.
 2. Verhoogde naamsbekendheid: Social media biedt een uitstekende gelegenheid om de naamsbekendheid van het e-commerce bedrijf te vergroten. Door het delen van interessante en relevante content, kan het merk worden geassocieerd met specifieke producten en diensten, wat kan leiden tot meer verkeer en verkoop.
 3. Hogere betrokkenheid en interactie: Social media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter bieden een geweldige manier om in contact te komen met klanten en potentiële klanten. Door het creëren van boeiende content en het beantwoorden van vragen of opmerkingen, kan een e-commerce bedrijf hogere betrokkenheid en interactie creëren met zijn publiek. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en loyaliteit bij klanten en een hogere kans op verkoop.
 4. Meer links naar de website: Social media kan ook bijdragen aan linkbuilding voor de SEO van de e-commerce site. Door waardevolle en relevante content te delen, kunnen andere websites en blogs worden aangetrokken om te linken naar de inhoud, wat de ranking van de website kan verbeteren.
 5. Adverteren op social media: Door het gebruik van gerichte advertenties op social media platforms, kan een e-commerce bedrijf specifieke doelgroepen bereiken en de verkoop stimuleren. Advertenties kunnen worden getarget op locatie, demografie en interesses van de doelgroep, wat de kans op conversie kan vergroten.

Kortom, het actief zijn op social media kan een belangrijke bijdrage leveren aan de SEO en verkopen van een e-commerce bedrijf door het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van verkeer, het verbeteren van de betrokkenheid en interactie met klanten en het verkrijgen van links naar de website.

9. Maak gebruik van een blog

Blogs zijn voor e-commerce bedrijven belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste bieden blogs de mogelijkheid om waardevolle informatie te delen met klanten en potentiële klanten. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over producten, trends in de markt of tips en adviezen op het gebied van de branche waarin het bedrijf actief is. Door deze informatie te delen, kun je laten zien dat je een expert bent op jouw gebied en creëer je vertrouwen bij jouw doelgroep.

Ten tweede kunnen blogs bijdragen aan een hogere ranking in de zoekresultaten. Door regelmatig waardevolle content te publiceren, kun je ervoor zorgen dat jouw website beter wordt gevonden door zoekmachines. Bovendien zorgt regelmatige publicatie van nieuwe blogs voor meer verkeer naar jouw website en kunnen bezoekers sneller geneigd zijn om producten te kopen.

Ten derde bieden blogs de mogelijkheid om een relatie op te bouwen met jouw doelgroep. Door middel van reacties op blogs kunnen klanten en potentiële klanten feedback geven, vragen stellen en discussiëren over onderwerpen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit kan leiden tot waardevolle inzichten en kan bijdragen aan een betere klantervaring.

10. Houd je website up-to-date

Zorg ervoor dat je website altijd up-to-date is met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en SEO. Door regelmatig nieuwe inhoud te publiceren en je website te optimaliseren, blijf je relevant en interessant voor zoekmachines en gebruikers.

Hulp nodig bij het laten groeien van jouw webshop?

Als je meer wilt weten over dit onderwerp of hulp nodig hebt bij het laten groeien van je webshop, neem dan gerust contact op.  Met inmiddels meer dan 10 jaar ervaring als marketeer heb ik diverse bedrijven geholpen met het verbeteren van hun online vindbaarheid. Ik geloof daarbij niet in one-size-fits-all oplossingen. Samen met elke klant maak ik een op maat gemaakt SEO-plan dat past bij hun specifieke behoeften en doelen. Ik gebruik de nieuwste technieken en strategieën om ervoor te zorgen dat jouw webshop hoger scoort in de zoekresultaten en meer verkeer aantrekt.

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe ik je kan helpen om jouw online zichtbaarheid te vergroten en meer klanten aan te trekken!

Neem contact op

Mijn online marketing diensten

SEO

Laat je bedrijf online groeien op een duurzame, organische en bovenal langdurige manier.

SEA

Nieuwe campagnes opstarten en/of bestaande budgetten duurzamer inzetten.

Website development

Nog geen website? Laat een WordPress website maken die perfect bij jouw wensen past.

Waar kun je hulp bij gebruiken?

13 + 1 =